Foto Nieuwerkerk Foto Nieuwerkerk Foto Nieuwerkerk Foto Nieuwerkerk

Nieuws

Zeeland Veilig

Zeeland Veilig

Geplaatst op: 16 september 2017 om 10:45 uur

 

Zeeland Veilig en de Zeeuwse Week van de Veiligheid
Hoe goed we met z’n allen ook ons best doen om Zeeland veilig te houden voor inwoners en bezoekers, 100 procent garantie op veiligheid bestaat natuurlijk niet. Er kan altijd wat misgaan. En hoe snel de hulpverlening ook op gang komt, de eerste minuten ben je op jezelf aangewezen. Het is belangrijk om dan meteen de juiste dingen te doen om jezelf en anderen te redden. Daar wil Zeeland Veilig bij helpen.
Onder andere via de website www.zeelandveilig.nl. De site wordt onderhouden door Veiligheidsregio Zeeland en laat voor de meest voorkomende gevaren in Zeeland zien wat je moet doen als er wat mis gaat. Als er een (groot) incident is in Zeeland dan verschijnt op deze website alle informatie over het incident en wat mensen moeten doen om veilig te zijn. Wil je op de hoogte zijn van incidenten in Zeeland, dan kan je ook via Twitter @VRZ en Facebook Zldveilig de berichten van Veiligheidsregio Zeeland volgen. Bij een groot en acuut gevaar wordt een NL-alert uitgezonden naar smartphones in het betreffende gebied en gaat soms ook de sirene af.
Zeeuwse Week van de Veiligheid – 9 t/m 15 oktober
Omdat gebleken is dat veel inwoners de website en de sociale media niet kennen, is er een plan bedacht om mensen te informeren. Een van de activiteiten is de Zeeuwse Week van de Veiligheid, die gehouden wordt van 9 t/m 15 oktober en waarin diverse organisaties in Zeeland op hun eigen manier aandacht besteden aan veilig en gezond leven in Zeeland. Gemeenten, brandweerkorpsen, andere organisaties die zich bezighouden met veiligheid, maar ook scholen en bedrijven organiseren activiteiten tijdens de week of plaatsen informatie op de website, in sociale media, in wijkbladen, wachtruimtes of in andere eigen communicatiemiddelen. Zo worden er brandweeroefeningen gehouden, zijn er open dagen bij brandweerposten, is er een College Dijkveiligheid, speelt de politie het spel ‘Boef in de wijk’, doet gemeente Middelburg een Facebookactie, enz. Het complete programma staat op www.zeelandveilig.nl/veiligheidsweek.
Pop-upstore veiligheid in Vlissingen
Burgemeester van den Tillaar opent in de Zeeuwse Week van de Veiligheid een pop-upstore in de binnenstad van Vlissingen. De pop-upstore is geïnitieerd door Veiligheidsregio Zeeland en blijft zo’n 3 maanden in Vlissingen. Bezoekers krijgen er informatie hoe ze (brand)veilig kunnen leven in Zeeland.
Er zijn in Nederland al diverse succesvolle pop-upstores met als thema Brandveilig Leven gerealiseerd. In Zeeland willen we dat concept verbreden en, passend binnen het concept Zeeland Veilig, informatie en beleving bieden over het totale veiligheidsgebied.
TV, radio en sociale media
Veiligheidsregio Zeeland organiseert op werkdagen samen met Omroep Zeeland een dagelijks (kort) TV-en radioprogramma over veiligheid. Specialisten op het gebied van veiligheid van Veiligheidsregio Zeeland, politie, Waterschap, Evides, etc. vertellen wat inwoners kunnen doen voor de eigen veiligheid. We zoomen daarbij vooral in op de thema’s brand, waterveiligheid, nucleaire veiligheid, uitval nutsvoorzieningen en ongeval gevaarlijke stoffen.
Verder zijn er elke dag berichten in de sociale media, zowel van Veiligheidsregio Zeeland als ook van veel gemeenten. Alles met het doel aandacht te krijgen voor veiligheid en de eigen rol van de Zeeuwen (en bezoekers) hierin. En natuurlijk voor de website www.zeelandveilig.nl en de sociale media die daarbij horen. Vanaf 18 september start de publiciteitscampagne voor deze week.
Meedoen?
Ook bijdragen aan de Zeeuwse Week van de Veiligheid? Dat kan al door berichtjes over de week of over de verschillende veiligheidsthema’s te delen via de eigen sociale media (Twitter, Facebook) of website. We voorzien u graag van kant-en-klare berichtjes! Maar u kunt natuurlijk ook onze berichtgeving volgen en delen.
En is er misschien toevallig een bijeenkomst in deze week waar het past om even aandacht aan veiligheid te besteden? We hebben posters, informatiekaartjes en pennen (zolang de voorraad strekt) beschikbaar. Een eigen activiteit met een veiligheidsthema aanmelden voor het programma? Ook dat kan, als het past bij Zeeland Veilig.
Laat het ons even weten! We zijn benieuwd naar de mogelijkheden om samen te werken en delen ook graag uw berichten over veiligheid weer op onze sociale media. Neem contact met ons op via het mailadres zeelandveilig@vrzeeland.nl of bel 0118 421111.
Met vriendelijke groet, namens Veiligheidsregio Zeeland en de samenwerkende partners,
Corry Brand,
Adviseur risico- en crisiscommunicatie Veiligheidsregio Zeeland« terug naar het overzicht