Foto Nieuwerkerk Foto Nieuwerkerk Foto Nieuwerkerk Foto Nieuwerkerk

Nieuws

Zelfzorg goed voor Elkaar

Zelfzorg goed voor Elkaar

Geplaatst op: 20 december 2014 om 01:29 uur

WMO 1WMO

 

Vanaf 1 januari 2015 gaat er veel veranderen in de zorg. We kunnen niet meer voor alle zorg bij de overheid terecht. Het is de bedoeling dat we meer met elkaar regelen en doen. Maar hoe doen we dat? De Wmo-adviesraad organiseert samen met de gemeente Schouwen-Duiveland op 19 januari een thema-avond voor alle inwoners van Schouwen-Duiveland om hierover met elkaar in dialoog te gaan. Mogen we op uw komst rekenen?                                                                                                                                           

Inhoud avond

Aan de hand van dialoogtafels gaat u elkaar inspireren met wensen, ideeën en voorbeelden van hoe u goed voor uzelf en voor elkaar kunt zorgen. Ook willen we samen met u kijken welke bijdrage u kan en wil leveren om de wensen en ideeën die op deze avond de revue passeren samen voor elkaar te krijgen. Op deze manier willen we samen met u invulling geven aan een nieuwe manier van (voor elkaar) zorgen. Daarnaast vertellen de Wmo-adviesraad en de gemeente welke rollen zij vervullen in deze veranderende (zorg)omgeving.

Voor wie

De avond is bedoeld voor iedereen die ideeën heeft of geïnspireerd wil worden over hoe we de zorg en ondersteuning (jeugd, maatschappelijke ondersteuning en werk en inkomen) met elkaar goed kunnen organiseren.

Datum en locatie

19 januari, gemeentehuis van Schouwen-Duiveland, Laan van St. Hilaire in Zierikzee.

Programma

19:00   Inloop

19:30   Opening door de voorzitter

19.35   Ron van Kan, voorzitter WMO adviesraad, geeft uitleg over de rol en taken van de WMO-adviesraad

19:45   Wethouder Cees van den Bos licht toe hoe de gemeente de nieuwe faciliterende rol gaat invullen

19:55    Drie verschillende voorbeelden van inwoners die actief bezig zijn met de zorg voor hun eigen welzijn en dat van anderen en hierbij gebruik (leren) maken van hun netwerk

20:25   Toelichting bij het dialoogprogramma

20.30    Dialoogtafels over het thema ‘Zelfzorg, goed voor elkaar’. Onder begeleiding van gespreksbegeleiders van het Dialoognetwerk Schouwen-Duiveland worden in kleine groepen van ong. 8 personen drie vragen besproken over het thema ‘Zelfzorg, goed voor elkaar’.

21:30   Plenaire terugkoppeling.

22:00   Afsluiting avond met een hapje en drankje

Aanmelden

Voor een goede organisatie van de dialoogtafels is het belangrijk om te weten of u wilt deelnemen. Aanmelden kan tot en met 15 januari bij Janny de Jonge via janny.de.jonge@schouwen-duiveland.nl of telefoonnummer 0111 452 347.

 « terug naar het overzicht