Foto Nieuwerkerk Foto Nieuwerkerk Foto Nieuwerkerk Foto Nieuwerkerk

Nieuws

Opfriscursus 55+

Opfriscursus 55+

Geplaatst op: 19 februari 2015 om 01:44 uur

Inwoners van Nieuwerkerk.

De dorpsraad stelt u in de gelegenheid tot het volgen een opfriscursus rijvaardigheid. Wij doen dit in samenwerking met VVN afd. Schouwen-Duiveland.

Deze is cursus is bedoelt voor alle inwoners van Nieuwerkerk en omgeving. U bent geboren voor 1960 en in het bezit van een rijbewijs.

De maximale aantal deelnemers aan deze cursus is 25 personen. Aanmelden via het formulier op bladzijde 4. Bij meer aanmeldingen zal een vervolg datum worden vastgesteld. De cursus wordt verzorgd door medewerkers van VVN. De rijvaardigheid rit wordt verzorgd door WRM gecertificeerde rij-instructeurs en wordt gehouden in de omgeving van Goes. Voor meer informatie kunt u bellen met dhr. J C Kort  Tel: 0111-643144 (na 19:00 uur.) email: jckort@solcon.nl De kosten voor deze cursus bedraagt

€ 25.00.

(Bent u in het bezit van een brommobiel dan wordt u ook van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze cursus).

Opfriscursus rijvaardigheid 55+

9 maart 2015

De dorpsraad van Nieuwerkerk wil in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, afdeling Schouwen-Duiveland, u de mogelijkheid bieden om op 9 maart 2015 een opfriscursus rijvaardigheid te volgen in “Steenzwaenshof” te Nieuwerkerk van 09:30 – 16:00 uur incl. lunch.

Immers in de loop der jaren zijn verkeersregels en –situaties veranderd en is er een ander beeld over snelheidsregimes. Ook is het vooral veel drukker geworden op de weg. Waarnemen, interpreteren en snel reageren zijn noodzakelijk om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen. Voor de 55+ers onder ons zijn er extra redenen om hun kennis op te frissen en een rijvaardigheidstraining te volgen.

De cursus bestaat uit een aantal onderdelen, n.l. :

  1. Het theoretische gedeelte, verzorgd door een gespecialiseerd adviseur van Veilig Verkeer Nederland in het district Zeeland, met daaraan gekoppeld een eindtest.
  2. Ogen test en gehoortest en reactietest
  3. Rijvaardigheidstest in uw eigen auto onder leiding van een erkende rijinstructeur in de omgeving van Goes op 14 maart 2015

Belangrijk om hier te vermelden is, dat U de testrit – DIE BESLIST GEEN EXAMENRIT IS – in uw eigen auto rijdt. U dient wel in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B.

Wij vragen een kleine eigen bijdrage van € 25,– per persoon voor de gehele cursus (theorie en testrit)

Het boekje met daarin een uitleg van de nieuwe verkeersregels en verkeersborden wordt voor u betaald door de dorpsraad van Nieuwerkerk, evenals de lunch op 9 maart.« terug naar het overzicht