Foto Nieuwerkerk Foto Nieuwerkerk Foto Nieuwerkerk Foto Nieuwerkerk

Nieuws

Gezocht! Nieuwe beheerder WhatsApp Buurtpreventie Nieuwerkerk

Gezocht! Nieuwe beheerder WhatsApp Buurtpreventie Nieuwerkerk

Geplaatst op: 31 maart 2022 om 09:11 uur

Gezocht! Nieuwe beheerder WhatsApp Buurtpreventie Nieuwerkerk

Wil jij samen met andere mensen Nieuwerkerk veilig houden en daarbij meer in contact staan met de gemeente en politie? Dan is de functie Beheerder WhatsApp Buurtpreventie Nieuwerkerk iets voor jou!

Als beheerder zorg je ervoor dat men zich aan de WABP-regels houdt, verwerk je de administratie van aanmeldingen en zet je meldingen door vanuit de algemene groep met alle beheerders. Ook beantwoord je vragen die je ontvangt van mensen en geef je advies als men twijfelt hoe de melding het beste gemaakt kan worden.

Het beheren kost heel weinig tijd, zolang Nieuwerkerk (of de andere dorpen op Schouwen-Duiveland) veilig zijn en er geen meldingen en/of aanmeldingen zijn hoef je weinig te doen.

Om te zorgen dat alles soepel verloopt zal de huidige beheerder en oprichter, meneer de Jager, jou voorlopig achter de schermen ondersteunen.

Wat is een Buurt-WhatsApp?

Een Buurt-WhatsApp is een moderne vorm van buurtwacht. Met een Buurt-WhatsApp leveren burgers zelf een bijdrage aan de veiligheid van hun omgeving. Door verdachte situaties/personen in een WhatsApp-groep te melden, worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij de bedreigende situatie in de gaten houden.

Inbrekers mijden massaal buurten waar bewoners elkaar via WhatsApp waarschuwen voor verdachte personen. Buurtbewoners fungeren als extra ogen en oren in de buurt. Hierdoor kan snel veel informatie worden verzameld die de politie helpt bij het sneller opsporen van verdachten.

Heb je interesse in deze functie, neem dan voor 1 mei 2022 contact op met de huidige beheerder via bpnieuwerkerk@gmail.com« terug naar het overzicht